Dani kruha i zahvale za plodove Zemlje
Autor: Valerija Živković, 18. 10. 2016.
Različitim praktičnim radionicama, obilaskom pekarnice i degustiranjem rezultata radionica i ove godine obilježeni su Dani kruha u Satnici Đakovačkoj.
Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 14. listopada 2016. godine, učenici razredne nastave posjetili su pekarnicu Satnica.
Cilj našeg posjeta bio je upoznati učenike s razvojnim putem nastajanja kruha kao osnovne čovjekove hrane te upoznati zanimanje pekara. Tijekom posjeta vlasnik nas je upoznao sa pripremom kruha, a s velikim oduševljenjem smo gledali kako priprema burek i kiflice. Vidjeli smo kako se koriste različiti strojevi kao što su mješalice za tijesto, stroj za oblikovnje kruha, peći... Učenici su imali mnogo pitanja na koja im je pekar strpljivo odgovarao. Na kraju smo u trgovini upoznali vrste kruha i peciva koji se tijekom noći i prijepodneva pripremaju u toj pekarnici. Učenici su bili oduševljeni posjetom i ovim putem se zahvaljujemo vlasniku pekarnice Satnica.
Po povratku u školu obilježavanje Dana kruha i plodova zemlje nastavili smo kroz radionice. Svaki razred je nešto pripremio zajedno za svojom učiteljicom. Prvi razred pripremio je voćnu salatu, drugi razred perece i kiflice, a treći i četvrti razredi mafine. Na kraju smo svi zajedno zahvalili na plodovima zemlje i objedovali. Uistinu nam je bilo jako lijepo.
učiteljica Andrea Dadić
Više fotografija možete pogledati u našoj fotogaleriji.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |